Zoeken
  • Nikki Hoff

In de krant!


Ik mocht Lauren Bos, verslaggeefster van het AD Groene Hart op de foto zetten!

Ze vond het best wel spannend en ik heb mijn uiterste best gedaan om haar op haar gemak te stellen.. Maar halverwege de fotoshoot kwam er een andere fotograaf langs om ons in actie te fotograferen.. Oh.. nu werd ik toch ook wel een beetje zenuwachtig... Misschien is het toch wel een beetje spannen om op de foto te worden gezet..

Lees hier de ervaring van Lauren;

'Op de gevoelige plaat gaan ligt bij mij nogal...gevoelig'

De lef ontbrak. Of het kwam er nog niet van. In de serie 'Moet je doen' maken verslaggevers alsnog hun dromen waar of proberen ze hun grootste angsten te overwinnen.

Een echte angst kun je het niet noemen. Ik schaar het eerder onder de categorie 'extreem ongemakkelijk'. Ik doe het dan ook zeer zelden en alleen maar als ik me zo'n beetje verplicht voel om het te doen. Tegelijkertijd vind ik dat ik me niet zo moet aanstellen en het vaker zou moeten doen. Dus ik grijp deze zomerrubriek aan als een kans om mij over mijn awkwardness heen te zetten.

Op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Ja, ik vind op de foto gaan echt verschrikkelijk. Mijn vader klaagt al jaren over het feit dat ik sinds mijn twaalfde niet meer normaal voor een foto kan poseren en hij dus geen bruikbare foto's van mij heeft.

De Persgroep­fo­to­graaf wil graag 'de paniek in mijn ogen zien'. Fantas­tisch.

Waar mijn ongemakkelijkheid precies vandaan komt, weet ik niet. Misschien komt het, omdat er bepaalde verwachtingen mee gepaard gaan. Immers is het de bedoeling dat als je op de foto gaat je er ook leuk op staat. Uitzonderingen (lees: ik) daar gelaten. Met frisse tegenzin bel ik aan bij de fotostudio van fotografe Nikki Hoff (32) uit Alphen aan den Rijn. Nikki heeft sinds anderhalf jaar haar eigen studio, Studio86, en zag de uitdaging om mij leuk op de foto te krijgen wel zitten. Na een glaasje water en een nerveus praatje van mijn kant lopen we richting de plek waar de foto's genomen gaan worden.

Nikki heeft heel wat voor me in petto. Een windmachine en confettikanonnen liggen al op me te wachten. Het zweet breekt me uit. Waar moet ik m'n handen laten? Hoe moet ik staan? Moet ik lachen? Gelukkig geeft Nikki goede instructies zodat ik weet wat ik moet doen. Ik doe m'n best om enigszins relaxt te ogen en, met vlagen, voel ik me zelfs op m'n gemak. Maar ik weet wat er nog komen gaat. Een andere fotograaf komt namelijk weer vastleggen hoe ik op de foto ga bij Nikki. Een extra lens en een extra paar ogen dus. Bovendien heeft de Persgroepfotograaf me al lachend laten weten dat hij graag 'de paniek in mijn ogen wil zien'. Fantastisch.

Blijkbaar ben ik lang niet de enige die niet graag op de foto gaat. ,,Ongeveer de helft van de mensen die in mijn studio komen, gaat liever niet op de foto'', vertelt Nikki tijdens de shoot. ,,Ze komen mee met een familieshoot, die een ander familielid leuk voor ze geboekt heeft.'' Tja, dat is inderdaad precies zo'n situatie waarbij je je verplicht voelt. Dan ben ik toch blij dat ik mezelf er nu toe gedwongen heb. Na ruim een uur is mijn beproeving voorbij. En eerlijk is eerlijk, zo erg was het ook weer niet. Maar graag zal ik het nooit doen. Dus pap, na twaalf jaar heb je hier dan eindelijk een aantal gelukte foto's. Alsjeblieft.

https://www.ad.nl/alphen/op-de-gevoelige-plaat-gaan-ligt-bij-mij-nogal-gevoelig~a41d82d7/


26 keer bekeken0 reacties

Openingstijden

Ma

Di

Wo

Do

Vrij

Zat

Zon

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 18.00 uur

11:00 - 17.00 uur

  • Facebook Social Icon

Adres gegevens

Studio86
Antonie van Leeuwenhoekweg 36 A13
2408 AN  Alphen aan den Rijn
06 418 48 110
info@studio86.nl