Zoeken
  • Nikki Hoff

Alle eendjes zwemmen in zijn ogen...


Wist je dat als je naar een portretfoto kijkt van iemand en je naar de ogen kijkt, dat je dan kan zien wat voor licht er is gebruikt bij het maken van de foto? Je kan bijvoorbeeld zien of de foto met daglicht is gemaakt of met flitslampen.

Toen ik net mijn studio openende en ik nog druk bezig was met experimenteren met mijn achtergrondjes en lichtinval, kwam ik op het onwijs toffe idee om de reflectie van het licht te veranderen in de ogen. Ik heb een grote vierkante softbox (waar de lamp achter zit) wat betekend dat ik een vierkante reflectie in de ogen krijg bij het fotograferen. Maar als ik nou eens een uit een groot zwart vel papier een figuur zou knippen en deze over de softbox heen zou plakken, dan zou je waarschijnlijk dat figuurtje gaan zien. Wat een geniaal en creatief idee!

Ik begon heel enthousiast een eendje uit het papier te knippen en plakte ook het vleugeltje weer terug op de softbox. Het duurde wel even voordat alles bleef hangen en plakken, maar wat werd ik er ontzettend blij van toen mijn idee goed uitpakte! (Ja, je zou het waarschijnlijk ook kunnen photoshoppen, maar daar krijg je dan niet zo’n kick van als wanneer je het op deze manier doet :-)) Je ziet nu echt een eendje in zijn ogen, tof hé!

Ik heb er daarna eigenlijk niets meer mee gedaan en ik vraag me af of jij het leuk zou vinden om een close up te laten maken met zo’n dergelijke reflectie. Ik hoor graag jouw reactie!


22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Openingstijden

Ma

Di

Wo

Do

Vrij

Zat

Zon

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 18.00 uur

11:00 - 17.00 uur

  • Facebook Social Icon

Adres gegevens

Studio86
Antonie van Leeuwenhoekweg 36 A13
2408 AN  Alphen aan den Rijn
06 418 48 110
info@studio86.nl