Zoeken
  • Nikki Hoff

8 tips voor een goede linkedin foto


Een goede LinkedIn profielfoto is tegenwoordig ontzettend belangrijk voor jouw (online) reputatie. Dit is namelijk het eerste wat een werkgever of klant ziet op Linkedin of andere social media. En natuurlijk wil je dan wel een goede (eerste) indruk maken.


Zelf een goede linkedin foto maken met je telefoon? Ik geef je hier graag tips voor!


1. Zoek een rustige achtergrond en/of zorg ervoor dat de achtergrond onscherp is zodat de focus naar jouw gezicht gaat. (De meeste telefoons hebben tegenwoordig portretfunctie waarmee de achtergrond onscherp wordt)


2. Zorg ervoor dat er een egale belichting is op de plek die jij hebt uitgekozen. Sta jij volop in de zon, dan kan het zijn dat er onflatteuze schaduwen in jouw gezicht ontstaan. Tegen de zon in fotograferen geeft een egale belichting én creëert een mooie gloed over je haar.


3. Matcht de kleur van jouw kleding met de gekozen achtergrond?


4. Sta rechtop en draai je lichaam een beetje schuin. Dit is vaak mooier dan dat jouw lichaam frontaal in beeld is. Kijk zelf even of je links- of rechtsom het beste overkomt. Probeer je gezicht wel richting de camera te houden.


5. Leun een beetje naar de camera toe (omdat als je naar achter leunt je een onderkin kunt creëren) en houdt de camera op ooghoogte of iets hoger.


6. Maak jij een selfie, let er dan op om wel ín de camera te kijken en niet naar jezelf ;-)


7. Smile! Het belangrijkste is dat jij overkomt zoals jij bent. Lach je veel, laat dan vooral die mooie lach zien! (Niet té overdreven) Ben jij juist meer ingetogen, laat dan een mooie glimlach zien. (gesloten mond)

Lach jij helemaal liever niet? Probeer dan tóch een toegankelijke uitstraling te creëren, zodat jouw potentiële klant of werkgever een goed gevoel krijgt bij het zien van jouw foto.


8. Een close up foto van jouw gezicht en schouders is het meest duidelijk voor een linkedinfoto. Maak je een foto waar je helemaal op staat, dan is jouw uitstraling lastiger te zien.


Vind je het lastig om zelf een foto te maken, of heb je hier gewoon geen zin in en laat je je liever door een professional fotograferen? Natuurlijk ben je dan van harte welkom in de fotostudio :-)
157 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Openingstijden

Ma

Di

Wo

Do

Vrij

Zat

Zon

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 18.00 uur

11:00 - 17.00 uur

  • Facebook Social Icon

Adres gegevens

Studio86
Antonie van Leeuwenhoekweg 36 A13
2408 AN  Alphen aan den Rijn
06 418 48 110
info@studio86.nl