8 tips voor de perfecte linkedin foto

January 10, 2018

Een goede LinkedIn profielfoto is tegenwoordig ontzettend belangrijk voor jouw (online) reputatie. Dit is namelijk het eerste wat een werkgever of klant ziet op Linkedin of andere social media. En natuurlijk wil je dan wel een goede (eerste) indruk maken.

 

1. Laat zien wie je bent

Als er een ontmoeting gaat plaatsvinden met een werkgever of klant is het belangrijk dat je uitstraling op de foto overeenkomt met hoe je alledaags voorkomt. Dit bouwt vertrouwen.

 

2. Smize! Lach met je ogen

Voor een profielfoto is het belangrijk dat je vriendelijk en toegankelijk overkomt. Natuurlijk hoef je niet breeduit te lachen op de foto, een glimlach kan ook volstaan. Kijk recht in de camera, zodat je iemand aankijkt. Dit wekt vertrouwen.

 

3. Houding

Een goede houding kan zelfvertrouwen uitstralen. Een rechte rug, schouders naar achter en de borst vooruit. En omdat het wetenschappelijk is bewezen dat een krachtige houding aannemen zorgt voor een toename van testosteron en afname van jouw stresshormoon, ben je ook weer iets minder zenuwachtig voor de fotoshoot :-)

 

4. Compositie

De ideale foto is van jouw gezicht en schouders. Profielfoto’s worden vaak klein weergegeven en je wilt wel goed zichtbaar blijven.

 

5. Belichting

Belichting is o zo belangrijk voor een aantrekkelijke profielfoto. Sta jij half in de schaduw, half in de zon, dan zal de ene helft van jouw gezicht te donker zijn en de andere helft overbelicht. Een egale belichting is het beste voor een goede profielfoto.

 

6. Achtergrond

Op een neutrale achtergrond kom je het beste over. Zo word degene die jouw foto bekijkt niet afgeleid door de achtergrond. Zo word er vaak voor een grijze of bruine achtergrond gekozen. Wit kan vlak overkomen en zwart juist weer te hard. Natuurlijk kan je ook voor een andere achtergrond kiezen afhankelijk van jouw werkgebied, persoonlijkheid en huidskleur. Om een lelijke schaduw te voorkomen, neem je iets afstand van de achtergrond.

 

7. Kleding

Pas de kleding aan op de sector waarin jij werkt, maar zorg er wel voor dat dit ook echt iets is wat jij doorgaans draagt naar je werk. Belangrijk is dat je jezelf bent in de foto.

 

8. Profielfoto laten terugkeren

Gebruik dezelfde foto in al jouw (online) profielen. Dit geeft herkenning. En herkenning geeft erkenning van jouw profiel.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

8 tips voor de perfecte linkedin foto

January 10, 2018

1/1
Please reload

Recente berichten

November 1, 2019

October 13, 2019

September 9, 2019

September 4, 2019

August 9, 2019

Please reload