Welke pose zal ik eens aannemen..

February 5, 2019

Als ik een portretfoto van iemand maak in de fotostudio probeer ik zoveel mogelijk aanwijzingen te geven over houding (hoe je mag gaan staan, waar je je handen mag laten) positionering van het gezicht (wat is jouw beste kant, kijk je richting de camera of juist de andere kant op, niet teveel naar achter leunen anders krijg je een onderkin) en uitstraling. (lachen, neutraal of stoer kijken) En omdat ik dit dagelijks herhaal, zou je denken dat als ik zélf voor de camera sta, meteen weet hoe ik het beste kan gaan staan.. 

 

Helaas voor mij is dat niet het geval.. Als ik een selfie maak kan ik dus niet zien hoe ik sta en wat mijn gezichtsuitdrukking precies is.. Ik maak dan een aantal foto’s en kijk dan goed naar wat mijn beste kant is deze dag, welke uitstraling er het beste bij past en hoe ik het beste kan gaan staan. Ook ben ik ontzettend kritisch op mezelf, vooral als het om uitstraling gaat en dat mijn ene oog niet teveel dichtzit als ik lach of juist teveel lachrimpeltjes krijg.. want ja, die begin je ook steeds meer te zien.. Ook bij deze foto’s heb ik er dus weer een tijdje over gedaan voordat ik er ‘redelijk’ opstond haha.

 

Dus let niet op mij, maar op de mooie paarse achtergrond! Gave kleur toch? Dat wou ik graag even met jullie delen. Ik denk dat deze kleur het heel goed doet bij een close-up van iemand en hoop dat ik hem dus snel mag gebruiken bij een fotoshoot! 🙃 (Want ja, het moet wel net je kleur zijn 🤪)

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

8 tips voor de perfecte linkedin foto

January 10, 2018

1/1
Please reload

Recente berichten

November 1, 2019

October 13, 2019

September 9, 2019

September 4, 2019

August 9, 2019

Please reload

Archief