Meest gestelde vragen

 

Moet ik een afspraak maken?

Ja. Alle fotoshoots zijn op afspraak. Zo weet je zeker dat je gefotografeerd kunt worden en zal er voldoende tijd voor deze fotoshoot worden ingepland.

Hoe ver van te voren moet ik een afspraak maken?

Een fotoshoot boeken kan zelfs nog één dag van te voren! Mits er nog plek is. De weekenden zitten sneller vol dan een doordeweekse dag, het is dan verstandig om ongeveer 3 weken van te voren te boeken.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen. Je kunt een email sturen naar info@studio86.nl. Óf je kunt bellen, appen of smsen naar 06 418 48 110. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Let op dat mijn reactie via de email in jouw spambox terecht kan komen.

Vanaf welke leeftijd mag ik een fotoshoot boeken?

Een fotoshoot kan geboekt worden vanaf 18 jaar. Wel is het mogelijk om jouw ouders te laten boeken of toestemming te geven voor deze fotoshoot. Óf jouw ouder of verzorger kan meekomen naar de fotostudio.

Hoeveel mensen passen er in de fotostudio?

Een fotoshoot kan tot 16 personen worden geboekt. Let er wel op dat niet iedere achtergrond geschikt is voor 16 personen. Dit is ook afhankelijk van de leeftijden van de personen. Zijn er veel kleine kinderen bij, die minder ruimte in beslag nemen, zijn er meer mogelijkheden dan wanneer iedereen volwassen is. Er kunnen wel andere achtergronden gebruikt worden bij het fotograferen kleinere samenstellingen zoals van de gezinnen, kinderen, koppels etc.

Hoelang van te voren moet ik mijn afspraak annuleren?

Een fotoshoot kan tot één uur van te voren worden gecanceld. Er worden hiervoor géén kosten in rekening gebracht.

Worden er kosten in rekening gebracht als ik mijn afspraak annuleer?

Nee, er worden geen kosten in rekening gebracht.

Wat moet ik aan tijdens een fotoshoot?

Trek vooral kleding aan waar in jij je prettig voelt. Je mag verschillende outfits meenemen naar de fotostudio zodat we samen kunnen kijken welke outfit het meest geschikt is of bij de settings past die we gaan gebruiken. Bij de meeste shoots mag je ook 1 of 2 keer wisselen van outfit.

Bij een fotoshoot met meerdere personen, zoals een familieshoot, kan het mooi zijn om op elkaar af te stemmen qua kleur. Dit betekend niet dat jullie allemaal dezelfde kleur shirt aan hoeven te trekken. Het kan juist mooi zijn om elkaar te doorbreken. Het is meer om te voorkomen dat jullie bij elkaar vloeken qua kleur.

Printjes zijn oke, liever geen grote tekstopdrukken op de kleding, dit kan erg afleiden van het gezicht.

Wat moet ik meenemen naar de fotoshoot?

Fotoshoot algemeen: Je mag altijd een extra outfit(s) meenemen naar de studio, zodat we samen kunnen kijken welke outfit het beste overkomt tijdens de fotoshoot, óf om tijdens de fotoshoot te wisselen van kleding.

 

Fotoshoot met kleine kinderen: Voor de kleintjes is het handig om doekjes mee te nemen, (zacht) speelgoed of iets waar ze aan gehecht zijn of ze aan het lachen kan maken, iets te eten (snoep of koek) en drinken om ze gerust te stellen of te belonen wanneer ze lachen op de foto. Om te voorkomen dat ze met een vies shirt op de foto staan is het handig een extra outfit mee te nemen of ze pas in de fotostudio om te kleden.

Fotoshoot zwangerschap: Voor deze fotoshoot mag je diverse outfits (en lingerie) meenemen wat het liefst strak rond de buik zit. Zorg ervoor dat de kleding geen drukke patronen heeft wat kan afleiden van de buik. Zwarte kleding kan afkleden, neem ook in ieder geval een andere kleur mee.

 

Ook kan het leuk zijn om een echo foto mee te nemen, blokjes met letters die de naam van de baby spellen, een roze of blauw lint voor rond de buik, babyschoentjes en/of een knuffeltje. Wil je een foto laten maken met muisjes, dan raad ik aan om 2 pakken muisjes mee te nemen in de kleur van het geslacht van de baby. (Of beide kleuren als jullie nog niet weten wat het gaat worden) Confetti is wel al aanwezig in de fotostudio.

Sensuele fotoshoot: Voor deze fotoshoot mag je diverse lingerie sets meenemen. Verder mag je zelf bepalen of je eventueel nog panty(kousen), jarretels, een blouse (van je partner) een kimono, hakken en/of laarzen, een stropdas of andere props meeneemt naar de fotostudio. Het kan handig zijn om een badjas mee te nemen naar de studio zodat je warm blijft tijdens het wisselen van de set.

Moet ik zelf poses verzinnen voor de fotoshoot?

Je hoeft zelf geen poses te verzinnen voor de fotoshoot. Natuurlijk mag het wel en als je een idee hebt mag je dit altijd aangeven. In het algemeen zal ik jou aanwijzingen geven over je houding en gezichtsuitdrukking.


Mag ik mijn wensen en ideeën aangeven over de fotoshoot?

Ja, dit mag je zeker aangeven. Dit mag je tijdens de fotoshoot aangeven of van te voren. Als je een specifieke wens hebt mag je ook hier een voorbeeldfoto van laten zien.

Moet ik make up op doen voor de fotoshoot?

Nee, dit hoeft niet. Het is vooral belangrijk dat jij overkomt zoals jij ook echt bent en dat jij je hier prettig bij voelt. Draag jij nooit make up, dan hoef je dit nu ook niet op te doen. Wil je toch je ogen wat meer accentueren, dan raad ik aan om mascara te gebruiken.

Draag jij doorgaans wel veel make up, dan mag je het best ietsje zwaarder opzetten dan normaal omdat de flitslampen nog 25% van de make up wegflitsen.


Zit er ook visagie bij de fotoshoot?

Make up is niét inbegrepen bij de fotoshoot. Wil je toch graag jouw haar en/of make up laten doen raad ik Beauty by Brenda aan. Je kan met haar een (online) afspraak maken bij haar in de kapsalon. (Raadhuisstraat 249, Alphen aan den Rijn) www.beautybybrenda.nl 

Hoelang duurt een fotoshoot?

De duur van een fotoshoot kan verschillen van 45 minuten tot 90 minuten. Dit is afhankelijk van het soort fotoshoot en het aantal personen. De fotoshoots die gemiddeld langer zullen duren zijn de (grote) familieshoots, de zwangerschapsshoots en de sensuele fotoshoots.

 

Een linkedin foto laten maken duurt daarentegen een stuk korter en zal maximaal 15 minuten duren

Wat gebeurd er als de fotoshoot uitloopt?

Omdat ik niet op tijd werk, maar pas stop met fotograferen als alles er op staat, is er niets aan de hand als een fotoshoot 'uitloopt'. Mocht ik echter tóch in tijdnood komen omdat ik zie dat de bewerking te lang gaat duren omdat ik bijvoorbeeld meer foto's heb genomen dan ik normaal gesproken doe en ik nog een fotoshoot heb staan deze dag, is er nog een oplossing om in plaats van de foto's direct uit te zoeken, dat ik later deze dag een overzicht van de foto's naar je toestuur, zodat je thuis de foto's kunt bekijken en uitzoeken.

Hoe ontvang ik mijn foto’s?

De gekozen foto's worden via wetransfer op het hoogste bestandsformaat in JPG toegestuurd. Deze foto's dienen binnen 10 dagen te worden gedownload. LET OP: Je kunt de foto's ook op jouw telefoon downloaden, (handig voor whatsapp, facebook, instagram) maar de kans is groot dat de foto's dan gecomprimeerd worden en dat je ze niet meer op goede kwaliteit kunt laten afdrukken. Download de foto's daarom ook áltijd op jouw computer/ laptop zodat je de foto's in de beste kwaliteit bewaard en je ze ook kunt laten afdrukken.


In welk formaat ontvang ik mijn foto’s?

De foto's worden op het hoogste bestandsformaat toegestuurd in JPG.

Kan ik ook de rauwe/originele bestanden krijgen?

Nee. De foto's worden altijd 'bewerkt' en in JPG toegestuurd.

Hoe kan ik mijn foto’s het beste opslaan/bewaren?

De foto's kun je het beste opslaan op jouw computer/ laptop. Ook is het handig deze op een harde schijf te zetten, of een andere computer om te voorkomen dat je de foto's kwijt bent als de computer het ineens niet meer doet o.i.d.

Kan ik een usb stick meenemen?

Nee. De foto's worden altijd via wetransfer verstuurd. Dit is om te voorkomen dat we een virus aan elkaar overdragen via de USB stick.

Hoe lang moet ik op mijn foto’s wachten?

Bij de meeste fotoshoots in de fotostudio worden de foto's direct bewerkt. Dit betekend dat je ze daarna meteen kunt bekijken en uitzoeken. De gekozen foto's worden na betaling direct naar jouw email verstuurd. In principe heb je de foto's dus dezelfde dag nog binnen.

Worden mijn foto’s gephotoshopt?

Ik gebruik het programma Adobe Lightroom om de foto's te sorteren en te bewerken. Bewerken betekend voor mij dat ik de foto's helder maak, het contrast verhoog e.d. Ook kijk ik per foto welk filter de foto nog extra kan versterken. Dit kan bijvoorbeeld zwart/wit zijn. Ik bewerk de foto's dus níet op een manier waarbij ik dingen ín het gezicht aanpas, of iemand slanker kan doen lijken. Heb jij een rood vlekje, wondje op jouw gezicht of een vlek op jouw trui, dan zijn dit kleine dingetjes die ik wél voor je zou kunnen aanpassen. Je kunt mij altijd van te voren vragen of ik iets kan photoshoppen, dan kan ik dit per situatie bekijken.

Mag ik zelf weten wat ik met mijn foto’s doe?

Ja. Na de betaling heb jij het recht om te doen met jouw foto's wat jij wilt.

Worden mijn foto’s door de fotograaf op internet geplaatst?

Dit doe ik alléén met toestemming. Ik zal nooit de foto's op mijn website of social media plaatsen zonder dat ik hier toestemming voor heb gevraagd.

 

Kan ik achteraf extra foto’s bijbestellen?

Ja. Dit komt weinig voor omdat je de foto's direct bekijkt en uitzoekt, maar mocht je toch nog over een foto twijfelen die je er bijvoorbeeld niet hebt bijgenomen, kan die ook achteraf nog besteld worden. De foto's worden ongeveer een jaar bewaard door mij (Dit is geen garantie) en kunnen daarom nog bijbesteld worden.

Kunnen foto’s ook worden afgedrukt?

Ja. Alle foto's kunnen in principe worden afgedrukt. Foto's afdrukken op fotopapier biedt ik níet in de fotostudio aan, alle foto's dienen zelf te worden afgedrukt. Wél kun je bij mij een foto op canvas, plexiglas, hout of aluminium bestellen. Deze zal dan met 5 werkdagen bij jou thuis worden bezorgd.

Waar kan ik mijn foto's het beste laten afdrukken?

Wil je de foto's op fotopapier laten afdrukken dan raad ik aan om dit bij een fotospeciaalzaak te doen. De foto's op canvas, plexiglas, hout en aluminium kan ik het beste voor je bestellen. Dit omdat ik rekening houdt met delen die bijvoorbeeld van de foto worden weggesneden. Omdat ik de originele bestanden heb zorg ik ervoor dat de foto op de goede manier word afgedrukt. (Het komt wel eens voor dat als het canvas formaat niet overeenkomt met het fotoformaat, dat er een stuk van de onderkant word afgesneden waardoor de foto niet meer klopt)

 

Hoe kan ik betalen?

Er is géén pinapparaat aanwezig in de fotostudio. Je kunt contant afrekenen óf het geld overmaken via een mobiele app. Ik zal dan na de fotoshoot mijn rekening gegevens laten zien, zodat je het geld direct in de fotostudio kunt overboeken. Neem indien nodig een scanner mee om dit te kunnen doen.

Kan ik een cadeaubon kopen?

Ja. Een cadeaubon kan worden afgehaald in de fotostudio óf digitaal naar je worden verstuurd.

Vanaf welk bedrag kan ik een cadeaubon kopen?

Dat ligt aan het soort fotoshoot dat je cadeau wilt geven. De meeste fotoshoots zijn te boeken voor €150,- wat betekend dat dit ook het minimale bedrag word van de cadeaubon. Het kán voor een lager bedrag worden gekocht, houdt er dan wel rekening mee dat er moet worden bijbetaald door degene die de cadeaubon ontvangt.

Hoelang is een cadeaubon geldig?

Een cadeaubon is één jaar geldig. Lukt het wegens omstandigheden niet om binnen deze tijd de fotoshoot te boeken, dan is er altijd ruimte voor overleg.

 

Wat gebeurd er als mijn kinderen geen zin hebben om op de foto te gaan?

Ik zal tijdens de fotoshoot inspelen op de kinderen. Merk ik dat ze iets niet leuk vinden, gaan we iets anders proberen. Het is voor kleine kinderen dan ook handig om iets mee te nemen wat ze erg leuk vinden, of misschien een filmpje af te spelen op de telefoon. Mocht het zo zijn dat ze écht alleen maar aan het huilen zijn, dan overleggen we samen of we dan een nieuwe afspraak maken.


Wat gebeurd er als ik niet tevreden ben over mijn foto’s?

Omdat ik tijdens de fotoshoot veel verschillende foto's maak, met diverse poses, gezichtsuitdrukkingen, lichtinval etc. en het een gevarieerde fotoreportage is, zitten er altijd wel foto's bij die jouw aanspreken. Mocht het gebeuren dat je helemaal niet tevreden bent over het resultaat, zullen we bespreken wat je dan graag anders zou willen in jouw fotoreportage en bespreken we of dit haalbaar is en of we dan een nieuwe fotoshoot inplannen.

 

Kan ik parkeren bij de studio?

Ja. Er is voldoende plek voor de deur en je kunt zelfs op de oprit parkeren.


Moet ik parkeergeld betalen?

Nee, je hoeft hier geen parkeergeld te betalen of een blauwe schijf neer te leggen. Parkeren is geheel gratis. 

 

Is de fotostudio rolstoel- kinderwagen vriendelijk?

Ja. De fotostudio heeft 2 verdiepingen, maar de fotoshoot zal plaatsvinden op de begane grond. Ook is de fotostudio ruim zodat we de rolstoel of kinderwagen gemakkelijk aan de kant kunnen zetten.

Mag mijn hond mee naar de fotostudio?

Ja leuk! Je kunt een fotoshoot voor jouw hond alleen boeken, maar hij mag ook mee naar een gezins- of familie fotoshoot.

Openingstijden

Ma

Di

Wo

Do

Vrij

Zat

Zon

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 20.00 uur

09:30 - 18.00 uur

11:00 - 17.00 uur

  • Facebook Social Icon

Adres gegevens

Studio86
Antonie van Leeuwenhoekweg 36 A13
2408 AN  Alphen aan den Rijn
06 418 48 110
info@studio86.nl